17:22 09.12.2022

Німецький суд затвердив арешти 23 ультраправих, підозрюваних у плануванні перевороту

2 хв читати
Німецький суд затвердив арешти 23 ультраправих, підозрюваних у плануванні перевороту

Судова влада Німеччини в п'ятницю затвердила арешти затриманих раніше 23 учасників ультраправого угруповання "Рейхсбюргер", яких підозрюють у планах повалити уряд, повідомляє Associated Press.

Крім того, влада ФРН ініціювала запит на видачу їм ще двох підозрюваних, яких раніше затримали в Австрії та Італії.

У прокуратурі зазначали, що 22 громадян ФРН та одну росіянку затримано внаслідок кількох рейдів до ФРН у середу.

Послідовники руху "Рейхсбюргер" заперечують легітимність чинної конституції та уряду Німеччини та стверджують, що досі існує німецька імперія (рейх). У разі можливого путчу угруповання призначило б "Генріха П.Р" регентом.

Раніше повідомлялося, що у ФРН відбулися масштабні рейди проти ультраправих, затримано понад 20 людей. У німецькій прокуратурі повідомляли, що підозрювані, імовірно, створили торік "терористичну організацію, щоб скинути державний устрій у Німеччині та замінити його власною формою держави, яка вже перебувала на стадії створення". У відомстві додали, що керували цією групою 71-річний "Генріх П.Р" та 69-річний "Рюдігер В.П". Згідно з "Шпігелем", перший є членом невеликої дворянської родини, а другий - колишній десантник.

За даними німецької влади, група планувала напад на будівлю Бундестагу, захоплення депутатів у заручники, а також напади на електростанції, щоб викликати перебої в енергопостачанні для того, щоб підірвати позиції нинішньої влади, створити умови для громадянської війни, повалити федеральний уряд та захопити владу. За інформацією спецслужб, група розпланувала, хто обійме певні міністерські посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА