10:30 12.12.2022

ЄС поки що не погодив дев'ятий пакет санкцій проти РФ, залишається невирішеною низка питань - Боррель

2 хв читати
ЄС поки що не погодив дев'ятий пакет санкцій проти РФ, залишається невирішеною низка питань - Боррель

Дев'ятий пакет санкцій ЄС проти РФ усе ще перебуває у стадії узгодження, успіху, ймовірно, вдасться досягти пізніше в понеділок або у вівторок, заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед зустріччю глав МЗС країн ЄС.

"На порядку денному (...) дев'ятий пакет санкцій проти Росії. Ми ще не там, де хотіли б, ми не закінчили з ним", - сказав він.

"Я думав, що цього ранку ми могли б схвалити початок роботи над санкціями, але це не той випадок. Можливо, до кінця дня", - зазначив він, додавши, що, можливо, цього вдасться досягти у вівторок.

За його словами, глави МЗС країн ЄС мають різні думки щодо нових санкцій, і необхідно домогтися ще згоди з низки питань. Він додав, що це не буде простим завданням.

Раніше стало відомо, що в понеділок Рада ЄС на рівні глав МЗС як центральні питання порядку денного обговорить у Брюсселі збройне вторгнення РФ в Україну і розвиток подій в Ірані, вживе нових обмежувальних заходів стосовно Москви та Тегерана.

Минулого тижня Єврокомісія (ЄК) запропонувала запровадити черговий пакет санкцій проти Росії. У рамках нових заходів ЄК хотіла б внести до санкційних списків іще близько 200 фізичних і юридичних осіб, серед яких - російські військові, члени Держдуми та Ради Федерації, міністри, губернатори, політичні партії, оборонні підприємства. Окрім цього, ЄК хоче запровадити заборону на операції з трьома російськими банками, зокрема з Всеросійським банком розвитку регіонів, а також на мовлення чотирьох російських каналів.

Крім того, ЄК хотіла б запровадження нових заходів у сфері економіки, зокрема, спрямованих на російські енергетичний і гірничодобувний сектори, "включно з забороною на нові інвестиції в гірничодобувну галузь Росії".

У свою чергу портал Politico зазначав, що ЄК у рамках нових санкцій проти РФ пропонує внести до чорних списків 169 структур і обмежити постачання низки товарів з метою ослабити промисловість Росії, зокрема й військову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА