13:56 14.12.2022

У Європарламенті відбулася церемонія нагородження хороброго українського народу премією Сахарова

2 хв читати
У Європарламенті відбулася церемонія нагородження хороброго українського народу премією Сахарова

У Європейському парламенті відбулася церемонія вручення хороброму українському народу премії Сахарова 2022 року.

Церемонія відбулася в середу в Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту.

У залі присутні українці: засновник евакуаційної медичної частини "Янголи Тайри" Юлія Паєвська, голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, мер Мелітополя Іван Федоров, представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Чекригін і Станіслав Куликовський і представник руху громадського опору "Жовта стрічка".

Їм надали місця перед трибуною зали засідань. Перед початком церемонії українці розгорнули національний прапор. Депутати вітали їх оплесками. В залі також присутній представник України в Європейському Союзі посол Всеволод Ченцов.

Перед початком було продемонстровано документальний фільм боротьби українського народу з Росією з інтерв'ю Тайри, Матвійчук, Зеленського.

У своєму виступі президент Європарламенту Роберта Мецола констатувала, що зараз триває 293-й день війни в України. "Наш месидж чіткий - ми стоїмо з Україною, і ми не відвернемося. Український народ веде війну не лише за свою свободу, він веде війну за цінності. Цінності, які є основою життя в ЄС, і які ми маємо розкіш приймати, як належне, щодня. Ми часто говоримо про демократію, свободи так, ніби це якісь абстрактні поняття - свободи голосувати за тих, кому ми віримо, читати незалежні матеріали журналістів, вільно збиратися і сказати те, що ми хочемо сказати, не погоджуватися, домагатися того, що принесе нам щастя в житті, жити й любити без наслідків - це демократія, свобода. Український народ заслуговує це мати також. Європейський Союз підтримуватиме Україну в цій боротьбі. Тому сьогодні ми нагороджуємо найпрестижнішою премією Європейського парламенту за свободу і права людини хоробрий народ України, який представляє їхній президент, обрані лідери та громадянське суспільство... Українці не здадуться, так само, як і ми. Слава Україні!"

Відтак через відеозв'язок виступив президент Зеленський. Після його виступу кожен із присутніх українців отримав із рук Мецоли премію Сахарова. Після вручення учасники розгорнули український прапор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 12 районах скупчення сил противника

Генштаб ВСУ: авиация нанесла удары по 12 районам скопления сил противника

1 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Колумбійський університет погрожує виключити студентів-учасників пропалестинського протесту

Президент Грузії закликає припинити розгін акції в Тбілісі

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА