20:03 15.12.2022

НАЗК передасть антикорупційним органам матеріали щодо Наталії Королевської

2 хв читати
НАЗК передасть антикорупційним органам матеріали щодо Наталії Королевської

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило факти можливого незаконного збагачення народного депутата Верховної Ради IX скликання Наталії Королевської на суму близько 50 млн грн і умисне внесення недостовірних даних у декларацію за 2020 рік.

Як повідомляється на сайті НАЗК у четвер, факти виявлено під час моніторингу способу життя народного депутата. Результати моніторингу НАЗК передасть антикорупційним органам, щоб ті могли вирішувати питання про порушення кримінальної справи.

За даними НАЗК, Королевська не зазначила в декларації володіння земельною ділянкою в Підмосков'ї вартістю понад 2 млн рублів (близько 564 тис. грн за курсом НБУ на 31 березня 2021 року). Також Королевська не змогла підтвердити джерелами доходів задекларовану готівку на суму близько 27 млн грн. Це, як вважають у НАЗК, може свідчити про ухилення від сплати податків.

Крім того, повідомляє НАЗК, викликає багато питань маєток батька народного депутата в Київській області. Так, у декларації за 2020 рік Королевська зазначила право користування земельною ділянкою загальною площею 0,2258 га і розташованим на ній будинком загальною площею 614,6 кв. м. Як з'ясувало НАЗК, цей житловий будинок фактично розміщений не лише на задекларованій землі, а ще в межах двох сусідніх ділянок. Вони складають єдиний комплекс, захищений суцільною огорожею. Королевська не змогла пояснити походження у її батька коштів на таку нерухомість, повідомляє НАЗК.

Згідно з абз. 2 ч. 4 ст. 51-4 закону НАЗК направить матеріали щодо Наталії Королевської до САП для вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366-2, ст. 368-5 Кримінального кодексу України та здійснення досудового слідства, щоб притягнути депутатку до кримінальної відповідальності.

За фактом можливого ухилення від сплати податків матеріали буде надіслано до Бюро економічної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА