17:26 16.12.2022

В окупованому Сєвєродонецьку залишається близько 7-8 тис. жителів – голова міськадміністрації

1 хв читати
В окупованому Сєвєродонецьку залишається близько 7-8 тис. жителів – голова міськадміністрації

Близько 7-8 тисяч жителів залишаються в окупованому Сєвєродонецьку Луганської області зі 102 тис. довоєнного населення, а в Сєвєродонецькій об'єднаній територіальній громаді, що включає також 4 навколишні смт і 15 сіл – близько 10 тис. із 117, повідомив керівник Сєвєродонецької військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

"Якщо говорити про саме місто, це близько семи, можливо, восьми тисяч населення. Загалом по громаді – близько десяти тисяч, включно з тими селами, які знаходяться поряд", - сказав Стрюк в ефірі Еспресо.ТБ у п'ятницю.

За його словами, у місті складна гуманітарна ситуація, зокрема, не проведено підготовки до опалювального сезону. "Окупаційна влада намагається робити картинку нібито стабільності, відновлення якогось життя у місті. Насправді ситуація досить складна – і гуманітарна, і будь-яка інша. Відсутні умови для зимівлі, намагаються зібрати людей, щоби якось обігрітися, але цього недостатньо" , – сказав голова міськадміністрації.

На запитання, чи можливо надавати допомогу людям, які залишилися в місті, за допомогою волонтерських програм, він відповів, що "поки не відбудеться деокупація, говорити про якісь волонтерські програми, державні програми неможливо... Будь-які волонтерські спроби досить небезпечні".

Також Стрюк повідомив, що централізовані поставки ліків до Сєвєродонецька не здійснюються, мешканці вирішують ці питання самостійно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА