11:35 23.12.2022

Авіакомпанії в США скасували понад 5 тис. рейсів через снігову бурю та холод

2 хв читати
Авіакомпанії в США скасували понад 5 тис. рейсів через снігову бурю та холод

У США авіакомпанії скасували понад 5 тис. вильотів із середи до п'ятниці через складні погодні умови, повідомляє CNBC.

За даними FlightAware.com, понад 16 тис. авіарейсів було здійснено із затримками.

Різке похолодання та снігові бурі накрили низку регіонів США - від тихоокеанського Північно-Заходу до Нової Англії та узбережжя Мексиканської затоки. Рейси було скасовано або перенесено, зокрема, в аеропортах Вашингтону, Нью-Йорку, Детройту, Чикаго та Денверу.

За оцінками аналітиків, у США майже 113 млн осіб планують здійснити поїздки в період свят (з п'ятниці до 2 січня) на відстань щонайменше 50 миль (80 кілометрів) від будинку.

Низка авіакомпаній, зокрема United Airlines Holdings, Delta Air Lines, Jet Blue Airways, Spirit Airlines, Alaska Air Group та Southwest Airlines Co., скасували комісію для тих пасажирів, яким необхідно було перебронювати квитки через погодні умови.

Управління транспортної безпеки попередило про значнішу, ніж очікувалося, кількість туристів в аеропортах і закликала мандрівників прибувати заздалегідь. Вже сім днів поспіль на контрольно-пропускних пунктах в аеропортах реєструють понад 2 млн пасажирів за добу, повідомляє MarketWatch.

Як пишуть американські ЗМІ, загалом майже 150 млн жителів країни застали негоду. У понад половині штатів встановилася надзвичайно низька для регіону температура, оголошено про підвищений рівень небезпеки. У Монтані температура повітря опускалася мінус 45 градусів.

Губернатори низки штатів запровадили додаткові заходи для гарантування безпеки. У Джорджії, Кентуккі, Північній Кароліні, Оклагомі, Нью-Йорку запровадили режим НС. У штаті Колорадо залучили майже 100 працівників Національної гвардії для допомоги жителям. Влада Техасу доручила екстреним службам активізувати роботу через загрозу шторму, повені та "інших екстремальних погодних умов".

Місцеві метеорологічні служби попереджають про ризик вибухового циклону, який характеризується різким падінням атмосферного тиску в епіцентрі.

Снігова буря також торкнулася Канади і призвела до скасування низки авіарейсів у міжнародному аеропорту Ванкувера. Очікується, що в ніч на суботу швидкість поривів вітру в Торонто сягатиме 100 км/год.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА