07:31 24.12.2022

Сильна снігова буря торкнулася понад 70% жителів США - близько 240 млн осіб

2 хв читати
Сильна снігова буря торкнулася понад 70% жителів США - близько 240 млн осіб

До 240 млн жителів США - приблизно 72% населення країни - зіткнулися з наслідками найбільш потужної бурі напередодні початку сезону різдвяних свят, повідомляють у п'ятницю західні ЗМІ з посиланням на американську Національну метеорологічну службу.

ЗМІ зазначають, що до цього часу в США рідко коли на такій великій території діяли попередження про екстремальні погодні умови.

У деяких районах США температура повітря опустилася нижче за мінус 40 градусів за Цельсієм. У Далласі, штат Техас, де клімат зазвичай помірний, температура впала до мінус 23 градусів за Цельсієм.

У штатах Північна Дакота, Південна Дакота, Оклахома та Айова дороги зледенілі, жителям доводиться мати справу з сильною хуртовиною та нульовою видимістю.

Тоді як у п'ятницю, близько 100 млн осіб мали намір скористатися автотранспортом, владі доводиться перекривати найважливіші автомагістралі. В Оклахомі напередодні в ДТП загинули двоє людей, а в штаті Канзас жертвами автомобільної катастрофи стали троє людей.

У п'ятницю в США відмінили понад 3,5 тис. авіарейсів. Снігова буря також торкнулася Канади і призвела до скасування низки авіарейсів у Міжнародному аеропорту Ванкувера. Очікується, що в ніч на суботу швидкість поривів вітру в Торонто сягатиме 100 км/год.

На ранок п'ятниці через холоди понад 1 млн користувачів електромереж залишилися без світла, переважно на півдні та сході США. Перебої з електрикою також сталися у штаті Нью-Йорк.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА