22:11 27.12.2022

Данилов закликав УПЦ офіційно відхреститися від РПЦ

1 хв читати
Данилов закликав УПЦ офіційно відхреститися від РПЦ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов закликав Українську православну церкву не приховувати своє ставлення до РПЦ.

"Наше суспільство після 24 лютого вимагатиме справедливості. Якщо ви ховаєте підпорядкованість Московському патріархату, то як ви можете дивитися в очі. Сьогодні один діяч звертався до президента. До совісті зверніться!", - сказав він у вівторок у ефірі телемарафону.

"Вони почали ховатися, що вони не мають відношення до Московії, це негарно. Офіційно відхрестіться, скажіть, що Путін - сатана і тоді це буде чесно і справедливо", - сказав він.

Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що відомство рекомендуватиме не продовжувати оренду Успенського собору та Трапезної церкви Києво-Печерської Лаври для Української православної церкви (ММП).

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь) звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням не забирати в Української православної церкви Московського патріархату два храми на території Лаври.

Рада національної безпеки та оборони України у грудні ввела санкції проти низки ієрархів УПЦ (МП), у т.ч. намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА