16:53 28.12.2022

Україна об'єднала Євросоюз – послання Зеленського Раді

2 хв читати
Україна об'єднала Євросоюз – послання Зеленського Раді

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна останнім часом об'єднала Європейський Союз.

"За десять місяців цього року ми допомогли Заходу віднайти себе знову, повернутися на глобальну арену і відчути – наскільки Захід переважає. Ніхто на Заході вже не боїться і ніколи не буде боятися Росії. Ми допомогли Євросоюзу набути справжньої субʼєктності. Допомогли Європі відчути себе не кількома чемпіонатами з командами різного рівня, а однією сильною командою, яка разом з усім вільним світом бореться за перемогу. Саме Україна об'єднала Європейський Союз", - заявив він, виступаючи у середу у Верховній Раді з посланням "Про основи внутрішньої та зовнішньої політики".

"Європа долає кризи. І це – попри колосальні ресурси, кинуті Росією на те, щоб зламати наш континент. Все, що Росія намагалась робити проти Європи, не спрацювало. Кожен російський крок став помилкою. Наші ж кроки – спрацювали", - сказав президент.

За його словами, вперше в історії Євросоюз допомагає захищатися від такої масштабної агресії, вперше низка країн ЄС змінила своє законодавство та свої політичні правила і тепер надає збройну підтримку нашій державі, вперше в історії деякі країни Європи переглянули поняття нейтралітатету та протистоять агресії разом з Україною.

Зеленський зазначив, що "більшість країн світу вже не цікавиться, чи почує їх Росія. Із цим покінчено. Тепер світ по-справжньому зацікавлений в тому, чого ще очікувати від України, що ще Україна може дати Європі і світу".

"Ми даємо кожному нашому партнеру унікальне відчуття та історичну можливість – бути переможцем разом з Україною. Завдяки українцям світ згадує, що це таке – бути переможцями. Наступного року ми це тільки посилимо", - заявив він.

Він переконаний, що "настає час для початку переговорів щодо членства України в Євросоюзі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА