07:37 03.01.2023

Удар по військовій базі окупантів у Макіївці може підірвати авторитет Путіна, тому Міноборони РФ намагається перекласти відповідальність на т.зв. "ДНР"

2 хв читати
Удар по військовій базі окупантів у Макіївці може підірвати авторитет Путіна, тому Міноборони РФ намагається перекласти відповідальність на т.зв. "ДНР"

Завданий Збройними силами України в суботу удар по військовій базі російських окупантів у Макіївці може підірвати авторитет президента РФ Володимира Путіна, тому Міноборони РФ намагається перекласти відповідальність на т.зв. "ДНР", йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 2 січня.

"Міноборони Росії, ймовірно, намагається перекласти провину за погану оперативну безпеку на офіційних осіб "Донецької народної республіки" (ДНР) та мобілізовані сили", - йдеться у повідомленні.

Аналітики стверджують, що Міноборони РФ хоч і визнало втрати, але намагається перекласти відповідальність за них на т.зв. "ДНР". Ті, у свою чергу, заявляють, що у всьому винні військові, які користувалися телефонами і тим самим дозволили ЗСУ відстежити сигнали та чітко визначити координати для атаки.

"Проте розпливчасте визнання російського МО удару викликало критику військового командування РФ", - йдеться у звіті.

За словами вчених, пов'язані з ПВК "Вагнер" блогери, зазначали, що російське військове командування полегшило українським силам можливість удару, тримаючи кілька сотень солдатів в одному місці, а також назвали "брехнею" пояснення "ДНР" щодо використання мобільних телефонів.

Інші блогери стверджували, що командування було свідком подібних атак протягом останніх 11 місяців, але виявило "злочинну недбалість" і навіть не спробувало розосередити війська в Макіївці на менші групи в тилу.

У ISW додали, що подібні військові невдачі все більше ускладнюватимуть зусилля Путіна заспокоїти російську військову спільноту і зберегти домінуючий наратив у внутрішньому інформаційному просторі.

"Диктатор вже доручив до 6 січня провести розслідування. Однак нездатність Путіна відповісти на критику та виправити недоліки російської військової кампанії підривають його авторитет як практичного військового лідера", - підсумували аналітики.

Як повідомлялося, українська авіація протягом доби суботи, 31 грудня, в районі зосередження у м.Макіївка Донецької області, знищила та пошкодила до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів. Втрати особового складу російських окупантів у результаті удару уточнюються. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА