11:30 04.01.2023

Уряд спростив правила ввезення в Україну дронів

2 хв читати
Уряд спростив правила ввезення в Україну дронів

Уряд спростив правила ввезення в Україну безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів) як гуманітарної допомоги, скасувавши вимогу про надання будь-яких додаткових документів, зокрема гарантійних листів кінцевого споживача.

Як повідомило Мінекономіки, відповідні зміни Кабінет Міністрів вніс на засіданні у вівторок до своєї постанови №174 від 1 березня 2022 року "Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану".

Якщо у волонтерів під час ввезення дронів виникнуть проблеми на митниці, в уряді рекомендують телефонувати на гарячу лінію Держекспортконтролю (044) 462-48-47 або Держмитслужби (044) 284 19 34, (044) 247 27 06.

"Таким чином буде вирішено ситуацію, коли волонтери мали проблеми із ввезенням в Україну звичайних цивільних дронів та дронів подвійного використання – ніхто не буде вимагати від них додаткових документів, у тому числі – гарантійних листів. Прийняття постанови сприятиме реалізації спрощеного порядку ввезення в Україну таких товарів гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану", – наведено в релізі слова першого віцепрем'єра – міністра економіки Юлії Свириденко.

Мінекономіки уточнило, що пропуск таких безпілотних апаратів має здійснюватися за місцем перетину митного кордону України шляхом подання в паперовій або електронній формі декларації, заповненої особою, що перевозить відповідний товар, без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та без оформлення гарантійних листів.

Крім того, ухваленою постановою військові адміністрації включено до кола кінцевих користувачів, які мають право виписувати гарантійні листи на товари військового призначення. З метою уточнення ідентифікації окремих товарів формулювання "нецивільного призначення" замінено словами "військового призначення", а позицію "8802" – позицією "8806".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА