21:04 05.01.2023

Населення зменшило споживання е/е в жовтні-листопаді щонайменше на третину - глава YASNO

2 хв читати
Населення зменшило споживання е/е в жовтні-листопаді щонайменше на третину - глава YASNO

Споживання електроенергії населенням через відключення і завдяки економії в жовтні-листопаді загалом знизилося щонайменше на третину, повідомив голова енергопостачальника YASNO Сергій Коваленко.
"Маємо нашу статистику, яка свідчить, що в Києві споживання електроенергії населенням у жовтні 2022-го впало на 19%, а в листопаді - на 28% до жовтня і листопада 2021-го відповідно. У Дніпрі та області воно впало на 15% у жовтні, на 11% - у листопаді", - написав Коваленко у своєму фейсбуці в четвер увечері.
При цьому він зазначив, що ці цифри насправді більші, але точно їх не можна визначити, оскільки не всі клієнти вчасно передають показники лічильників, а значна частина нарахувань здійснюється "за середнім" споживанням.
"Але все одно, за допомогою відключень та економії населення зменшило споживання щонайменше на третину. Це суттєво допомагає енергосистемі триматися", - резюмував Коваленко.
Він звернув увагу на ефективність економії електроенергії споживачами, зазначивши, що глобально це дає гарний результат попри те, що деякі споживачі можуть не помічати змін.
Щодо поточної ситуації глава YASNO зазначив, що обмеження впродовж 5 січня дещо зросли через похолодання, але графіки працюють.
"Продовжуємо жити та працювати в графіках. Обмеження незначно зросли. Це пов'язано з тим, що на вулиці похолоднішало", - пояснив Коваленко.
Крім того, він повідомив, що також зросла кількість локальних аварій, закликавши споживачів бути уважними й акуратно користуватися електроприладами.
Як повідомлялося, 3 січня з 14:00 у Києві знову почали діяти стабілізаційні графіки відключень електроенергії у зв'язку зі зростанням споживання е/е промисловістю після теплих святкових днів.
Як зазначили в "ДТЕК", тепла погода та зменшення споживання промисловістю дали змогу на свята мінімально обмежувати електроенергію для киян.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА