13:06 10.01.2023

Соледар і околиці міста за добу було обстріляно 86 разів різними системами артилерії

1 хв читати
Соледар і околиці міста за добу було обстріляно 86 разів різними системами артилерії

За добу по Соледару (Бахмутський район Донецької області) та околицях міста було завдано 86 обстрілів різними системами артилерії, місто фактично знищено, повідомив спікер Східного угруповання Збройних сил України Сергій Череватий.

“Тільки за цю добу по Соледару та околицях було завдано 86 обстрілів різними системами артилерії. Президент знову вчора це також відзначив, що місто фактично знищене, і сама їхня (окупантів - ІФ-У) логіка війни незрозуміла, тому що захоплювати руїни, як це було раніше в Лисичанську та Сєвєродонецьку, поклавши незліченну кількість своїх військ, – це у військовому мистецтві, а особливо в сучасному, ХХІ століття, є дуже дивним”, - сказав він в ефірі 24 каналу у вівторок.

Череватий зазначив, що головний метод штурму міста в росіян зараз - це використання систем ураження, РСЗВ, ствольної артилерії та за їх рахунок - просування малих груп піхоти.

На ділянці Бахмут-Соледар, як наголосили в ЗСУ, ворог зосередив своїх найкращих фахівців, зокрема спецназівців ПВК “Вагнер” за підтримки регулярної російської армії.

“Саме бійці Соледара, які тримають місто, зараз вони виграють час і можливості для всієї оборони. Тому ворог зазнає там колосальних втрат, але попри це все одно намагається рухатися вперед, тому що для них навіть невелике тактичне просування подається як велике досягнення”, - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА