17:46 11.01.2023

Литва передасть Україні ППО та зенітні установки - Науседа

2 хв читати
Литва передасть Україні ППО та зенітні установки - Науседа

Литва передасть Україні системи протиповітряної оборони та зенітні установки, повідомив литовський президент Гітанас Науседа.

"Ми хочемо, щоб ця війна закінчилася якнайшвидше перемогою України... Ми робимо все можливе, щоб надавати підтримку Україні, зокрема, у військовій сфері. Сьогодні я привіз хороші новини. Ми передаємо системи ППО та зенітні установки, які мають допомогти вам у боротьбі", - заявив Науседа на пресконференції з президентами України та Польщі у Львові.

Він наголосив, що у внутрішній політичній системі Литви жодного разу не виникали протиріччя щодо підтримки та допомоги Україні, яка, за його словами, має бути максимальною та швидкою.

Водночас, зазначив Науседа, наразі Україні необхідно рухатися у бік нових досягнень, зокрема щодо початку процесу переговорів про вступ до ЄС.

"Ваша країна в такий складний час реалізовує рекомендації до початку переговорів про повноцінне членство в ЄС. Упевнений, що незабаром матимемо можливість обговорити це питання на рівні Європейської ради, засідання якої відбудеться 9-10 лютого. Наша країна робить все можливе, щоб включити питання України до порядку денного. Гадаю, що за головування Швеції будуть конкретні кроки щодо прискорення процесу переговорів", - заявив глава Литви.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський подякував литовській стороні за зенітні системи для захисту української енергетичної системи та польській стороні - за рішення надати роту танків Leopard.

"Я дякую Литві та особисто Гітанасу Науседі за рішення передати Україні зенітні системи, які посилять захист нашої енергетичної системи, зокрема, від атак дронів... Вітаю таке рішення, яке схвалила Польща", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА