13:03 12.01.2023

СБУ повідомила про підозру депутату Держдуми РФ, який командував "кадировцями" під час штурму "Азовсталі"

2 хв читати
СБУ повідомила про підозру депутату Держдуми РФ, який командував "кадировцями" під час штурму "Азовсталі"

Служба безпеки України зібрала беззаперечні докази провини депутата Державної думи РФ Адама Делімханова, який брав участь у захопленні Маріуполя Донецької області.

"Посадовець входить до найближчого оточення Кадирова. Саме за його вказівкою на початку повномасштабного вторгнення Делімханов прибув на тимчасово окуповану частину Донецької області. Там він очолив угруповання ворожих військ, до складу яких входили загони управління Росгвардії та МВС РФ у Чеченській Республіці", - повідомляється в повідомленні в телеграм-каналі СБУ в четвер.

За інформацією спецслужби, з лютого до травня минулого року під командуванням Делімханова "кадировці" воювали проти підрозділів Сил оборони на східному фронті.

"Встановлено, що загарбники брали активну участь у штурмі металургійного комбінату "Азовсталь", - наголошується в повідомленні.

В українській спецслужбі інформують, що російський депутат також поширював через власний телеграм-канал пропагандистське відео Кадирова, де він виправдовує збройну агресію проти України.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Делімханову про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво у зміні меж території та державного кордону України), ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.) Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування здійснювали слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА