21:27 13.01.2023

Міжнародний суд ООН проведе 31 січня слухання стосовно клопотання Азербайджану щодо застосування тимчасових заходів до Вірменії

1 хв читати
Міжнародний суд ООН проведе 31 січня слухання стосовно клопотання Азербайджану щодо застосування тимчасових заходів до Вірменії

Міжнародний суд ООН проведе 31 січня публічні слухання щодо звернення Азербайджану проти Вірменії у справі щодо застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Згідно з пресрелізом суду, слухання будуть присвячені клопотанням Азербайджану про застосування до Вірменії тимчасових заходів.

Як повідомлялося раніше, Азербайджан 3 січня 2023 року вдруге звернувся до Міжнародного суду ООН із закликом про застосування тимчасових заходів.

"Азербайджан звернувся до Міжнародного суду ООН з метою ухвалення Вірменією негайних кроків, необхідних для оперативного, безпечного та ефективного розмінування районів, куди повернеться цивільне населення", - йшлося у заяві МЗС Азербайджану.

У пресрелізі Міжнародного суду ООН, у свою чергу, повідомлялося, що Баку звернувся до суду з проханням застосувати тимчасові заходи щодо Єревана з тим, щоб Вірменія "негайно зробила всі необхідні кроки для того, щоб Азербайджан міг провести швидке, безпечне та ефективне розмінування міст, сіл та території в цілому в Лачинському, Кельбаджарському та інших раніше окупованих районах Азербайджану, куди повернеться цивільне населення", зокрема шляхом надання інформації про місцезнаходження, кількість, тип і характеристики мін, мін-пасток та будь-яких інших вибухових пристроїв на цих територіях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА