07:10 14.01.2023

Новостворене Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури відповідатиме за проєкти відновлення України

2 хв читати
Новостворене Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури відповідатиме за проєкти відновлення України

Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури, яке рішенням уряду у п'ятницю створюється на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг ("Укравтодор"), відповідатиме за реалізацію проєктів відновлення України, повідомив віцепрем'єр із відновлення України Олександр Кубраков.

"Найважливіше – у нас з'являється структура, яка відповідальна за ефективність, прозорість та підзвітність інфраструктурного відновлення… Нове агентство буде здатне втілювати амбітні плани в реальність", – написав він у фейсбуці увечері в п'ятницю.

Кубраков, пояснюючи вибір бази створення нового агентства, зазначив, що Держагентство інфраструктурних проєктів упродовж своєї історії виконувало аналогічні завдання для держави – масштабні проєкти із залученням як бюджетного, так і зовнішнього фінансування.

Віцепрем'єр додав, що "Укравтодор", який сам Кубраков очолював до травня 2021 року, хоч і мав до цього фокус переважно на дорожній інфраструктурі, показав рекордні результати успішно завершених проєктів за останні три роки.

"Укравтодор" є найбільшим та успішним партнером міжнародних фінансових установ. Фінансування відновлення вже розпочалося і, як і очікувалося, основний інструмент – через процедури Світового банку, Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)", – наголосив віцепрем'єр.

За його словами, на базі "Укравтодору" вже реалізуються в рамках великого спільного проєкту з ЄБРР та ЄІБ дві ключові реформи – антикорупційна та реформа закупівель, після чого "Укравтодор" стане першою публічною установою України, яка отримає міжнародну сертифікацію ISO щодо запобігання корупції, а фахівці із закупівель отримають міжнародну сертифікацію CIPS.

Крім того, "Укравтодор" має потужні представництва в регіонах, які мають гідні заробітні плати та гнучку систему мотивації відповідно до успішно втілених проєктів, а в 2021 році випустив інфраструктурні євробонди, зазначив також Кубраков.

"Для того, щоб нове Агентство мало змогу успішно впоратися з поставленими завданнями, ми ініціюємо переговори з нашими партнерами, щоб оновити на базі Агентства Команду підтримки реформ та запустити антикорупційний офіс у центрі та регіонах", - зазначив віцепрем'єр.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА