07:52 16.01.2023

Ракета SpaceX стартувала на орбіту із супутником зв'язку Космічних сил США

2 хв читати
Ракета SpaceX стартувала на орбіту із супутником зв'язку Космічних сил США

Американська важка ракета Falcon Heavy у понеділок за київським часом стартувала на орбіту з місією USSF-67 для Космічних сил США, повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

Запуск ракети Falcon Heavy було здійснено зі стартового комплексу 39А авіабази на мисі Канаверал у Флориді в неділю о 17:56 за часом Східного узбережжя США (у понеділок о 00:56 за Києвом).

У рамках місії на геостаціонарну орбіту має бути виведений військовий супутник зв'язку CBAS-2 (Continuous Broadcast Augmenting SATCOM 2).

За офіційними даними командування Космічних систем США, CBAS-2 дозволить розширити можливості постійного супутникового зв'язку вищого керівництва з бойовими командуваннями. Конкретні дані про супутник та його орбіту суворо засекречені.

Тим часом, за даними американських експертів, його вага досягає трьох тонн. Супутник має бути розміщений на орбіті заввишки до 35 тис. км.

Це вже другий такий супутник, запущений на користь Космічних сил США. Перший – CBAS-1, який був виведений на орбіту у квітні 2018 року за допомогою ракети-носія Atlas 5 компанії United Launch Alliance.

Як вторинне корисне навантаження ракета також виведе на орбіту апарат LDPE-3A, призначений для проведення в космосі експериментів на користь Пентагону. Він є платформою для шести міні-супутників, завдання яких не розкриваються.

При цьому два бічні прискорювачі багаторазового використання ракети-носія Falcon Heavy за вісім хвилин після запуску повинні здійснити одночасну автоматичну вертикальну посадку на майданчиках LZ1 і LZ2 на авіабазі на мисі Канаверал. Посадка центрального прискорювача першого ступеня ракети не передбачається.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА