16:48 19.01.2023

Міністри оборони країн Балтії, Великої Британії, Польщі та представники низки військових відомств Європи зобов'язалися підтримати Україну військовою технікою

1 хв читати

Міністри оборони Естонії, Латвії, Литви, Великої Британії, Польщі та представники низки військових відомств Європи на зустрічі, що відбулася в четвер у Таллінні, зобов'язалися підтримати Україну військовою технікою різного призначення.

"Ми зобов'язуємося колективно домагатися безпрецедентних поставок військової техніки Україні, зокрема й основних бойових танків, важкої артилерії, засобів протиповітряної оборони, боєприпасів", - ідеться у заяві, затвердженій учасниками зустрічі.

Вони зазначили, що ця допомога "здійснюється з національних запасів і ресурсів та ілюструє взаємне розуміння серйозності ситуації та наше зобов'язання терміново збільшити та прискорити підтримку України".

Учасники зустрічі закликали союзників і партнерів наслідувати на майбутній зустрічі в Рамштайні свій приклад і "внести заплановані пакети підтримки, щоб якнайшвидше забезпечити перемогу України на полі бою".

Зустріч міністрів оборони країн Балтії, Великої Британії, Польщі та представників Данії, Чехії, Німеччини, Нідерландів і Словаччини відбулася за ініціативою голів військових відомств Естонії Ханно Певкура та Великої Британії Бена Воллеса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА