13:31 24.01.2023

ДБР запобігло вбивству підприємця з Полтавської області, яке замовив місцевий чиновник

2 хв читати
ДБР запобігло вбивству підприємця з Полтавської області, яке замовив місцевий чиновник

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) запобігли вбивству підприємця з Полтавської області, яке замовив за $5 тис. місцевий чиновник.

"Працівники ДБР встановили, що планується вбивство підприємця з Полтавської області, для чого триває активний пошук виконавців із кримінального середовища. Для того аби врятувати життя чоловіку та викрити організатора, розпочалася багатоетапна спецоперація з використанням технічних та агентурних можливостей Бюро", - повідомляється у телеграм-каналі ДБР у вівторок.

За попередньою інформацією, місцевий чиновник одного із районів Полтавської області тривалий час конфліктував із підприємцем. "Урешті-решт, аби приборкати опонента, чиновник вирішив вчинити радикально і почав шукати кілера, який зміг би виконати "замовлення". Вартість життя бізнесмена чиновник оцінив у $5 тис.", - йдеться у повідомленні.

У ДБР повідомляють, що гроші за вбивство замовник планував передавати двома частинами: заставу передав ще у грудні 2022 року, а решту обіцяв віддати вже після того, як переконається у роботі кілера та отримає фотографії убитого.

"Співробітники ДБР імітували вбивство, після чого замовник отримав фотографії із "трупом", а також деякі особисті речі потерпілого", - уточнюють у Бюро.

Наразі чиновнику повідомлено про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство, скоєне на замовлення (ч. 2 ст. 15, п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Досудове розслідування продовжується. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу замовнику. Встановлюються інші можливі співучасники злочину.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА