07:30 26.01.2023

У Дніпрі розпочав роботу антикризовий хаб для людей, які постраждали від війни

2 хв читати

У Дніпрі почав працювати Антикризовий хаб для людей, які постраждали від війни: там допомагатимуть з евакуацією з небезпечних районів Донбасу та надаватимуть різні послуги для переселенців, повідомляється в пресрелізі ПРООН, поширеному в середу.

Згідно з пресрелізом, роботу хаба організували БФ "Слов'янське серце" та ГО "МАРТИН-клуб" на кошти грантової допомоги за Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

"Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні надала грантову підтримку понад 50 громадським організаціям, зокрема й тим, хто був змушений переміститися із зони активних бойових дій у безпечніші куточки України для продовження своєї діяльності", - йдеться у пресрелізі.

Так, Благодійний фонд "Слов'янське серце" зі Святогірська в Донецькій області та громадська організація "МАРТІН-клуб" отримали спільний грант на відкриття Антикризового транзитного хабу "Затишок" для внутрішньо переміщених осіб у Дніпрі, наданий Програмою розвитку ООН та Фондом ООН у галузі народонаселення. (UNFPA), який також долучився до підтримки проєкту, уточнюється в повідомленні.

У хабі допомагатимуть евакуювати із небезпечних районів Донецької області, надаватимуть широкий спектр правових, соціальних та психологічних послуг для переселенців, а також сприятимуть пошуку постійного місця проживання та подальшого працевлаштування в нових громадах.

Заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс наголосив, що Програма розвитку ООН посилюватиме підтримку громадських організацій, які прагнуть допомогти українцям та українкам під час війни. "Цей хаб – це справді смілива ініціатива, яку ми раді підтримати та розвивати, – сказав він. – Вона демонструє потужний потенціал українського громадянського суспільства, яке своїми титанічними зусиллями вже зараз закладає міцний фундамент для майбутнього повоєнного відновлення України".

До реалізації грантового проєкту також приєдналися Управління у справах сім'ї та молоді Донецької облдержадміністрації та приватний бізнес. Грантовий проєкт запроваджуватиметься за фінансової підтримки Уряду Данії, наданої в рамках Програми ООН з відновлення та розвитку світу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА