16:10 26.01.2023

Глава "Укренерго" повідомив про загибель працівника компанії під час ракетної атаки РФ

2 хв читати

НЕК "Укренерго" внаслідок ракетної атаки російських окупантів по енергосистемі України в четвер втратила одного працівника, ще кілька постраждали, повідомив голова компанії Володимир Кудрицький.

"13-та хвиля ракетних атак, 15-та атака дронів. Знову головна ціль - енергетична інфраструктура. На жаль, маємо важкі втрати. Сьогодні під час ракетної атаки загинув працівник однієї з ремонтних бригад "Укренерго" Федір Піха та постраждали його колеги", – написав Кудрицький у своєму фейсбуці.

Він також зазначив, що кілька днів тому віддали своє життя співробітники "Укренерго" Олександр Бизин, Іван Пилипів, Олександр Плахута, які захищали Україну в лавах Збройних сил.

"Для мене всі вони загинули на фронті – на енергетичному та військовому. І це непоправні втрати для нашої компанії і для мене особисто. Щирі співчуття рідним загиблих. Швидкого одужання постраждалим. Наші колеги та їх сім’ї отримують всебічну підтримку", - написав глава компанії.

При цьому Кудрицький зазначив, що російським загарбникам сьогоднішньою ракетною атакою, як і попередніми, так і не вдалося досягти своєї основної мети – влаштувати колапс в енергосистемі.

"Зараз встановлюється масштаб пошкоджень і потім ремонтні бригади розпочнуть відновлення", – зазначив він.

Як повідомлялося, внаслідок ракетної та дронової атаки російських окупантів по енергетичній інфраструктурі України в четвер уночі та вранці у Дніпровському регіоні на одному з енергооб'єктів знищено основне високовольтне обладнання.

Загалом, за даними "Укренерго", є влучання та пошкодження обладнання у південному, центральному, південно-західному регіонах. Наразі існують спричинені обстрілами проблеми з енергопостачанням на півдні країни, зокрема на Одещині.

Як зазначили у НЕК, у всій Україні під час атаки було запроваджено аварійні відключення, зараз поступово повертаються планові графіки обмежень.

В енергосистемі країни спостерігається значний дефіцит електроенергії, всім областям доведено ліміти споживання.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА