07:24 27.01.2023

Тищенко заявив, що перебуває у Таїланді за погодженням із вищим керівництвом

2 хв читати
Тищенко заявив, що перебуває у Таїланді за погодженням із вищим керівництвом

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Микола Тищенко заявив, що перебуває у Таїланді у відрядженні за погодженням із вищим керівництвом.

"У грудні на нараді нам, народним депутатам СН, було поставлено задачу — розвиток дружніх взаємовідносин в напрямку Азії та Африки. Наприклад у В’єтнамі української делегації не було з 2014 року. Тож наразі я дійсно перебуваю з відрядженням в Азії.  Усі вищі керівники в курсі, як і голова моєї фракції", - пояснив Тищенко у фейсбуці.

Тищенко додав, що "місцезнаходження не приховує", а всі його зустрічі офіційні та задокументовані.

За словами нардепа, перша його зупинка була у місті В'єтнаму Хошимін, де "під час більш ніж 2-тижневої роботи підписано відповідні документи".

Після цього, за його твердженням, він вирушив до Таїланду, де другий день перебуває разом із фахівцями з регіону. За словами Тищенка, він провів зустріч із представниками королівської родини, на якій досягли "важливого дипломатичного узгодження для підтримки України".

"Далі повертаюся до В‘єтнаму, де також будуть проведені робочі зустрічі в рамках групи дружби з моїми в’єтнамськими колегами-парламентарями. За наказом вищого керівництва Азіатський напрямок наразі є одним з пріоритетних", - додав Тищенко.

Він зазначив, що його відрядження "триватиме, як і планувалося", і пообіцяв повернутися "з позитивним результатом для країни".

Як повідомлялося, у четвер увечері голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила про виключення народного депутата Миколи Тищенка зі складу політсили.

Його виключення послідувало після опублікованої в ЗМІ інформації про те, що 27 січня Тищенко планував провести в Бангкоку в готелі Novotel зустріч із представниками української громади для "обговорення питань покращення взаємодії". Цю інформацію підтвердили у пресслужбі посольства України у Таїланді. При цьому, згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони України, народні депутати та державні службовці під час воєнного стану можуть виїжджати за межі країни виключно у службові відрядження.

Пізніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не підписував розпорядження про відрядження Тищенка до Таїланду.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА