19:03 27.01.2023

Генпрокурор України – американським партнерам: Корупційні злочини під час війни можна прирівняти до мародерства

2 хв читати
Генпрокурор України – американським партнерам: Корупційні злочини під час війни можна прирівняти до мародерства

Корупційні злочини під час війни можна прирівняти до мародерства, заявив генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з делегацією зі США, повідомляється у телеграм-каналі Офісу генерального прокурора у п'ятницю.

У зустрічі взяли участь представник США в Україні Бріджит Брінк, генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч, генеральний інспектор Держдепу США Діана Шоу, генеральний інспектор Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ніколь Ангарелла.

"Війна не є виправданням для сповільнення зусиль у подоланні корупції на всіх рівнях. Корупційні злочини під час війни можна прирівняти до мародерства. Тому боротьба з корупцією та запобігання таким злочинам - пріоритет у роботі прокурорів та всіх правоохоронних органів", – заявив Костін.

Окрім питання відновлення справедливості та притягнення до відповідальності за міжнародні злочини, скоєні під час війни в Україні, учасники зустрічі обговорили та боротьбу з корупцією, йдеться у повідомленні.

"Ми раді вітати делегації міжнародних партнерів в Україні, адже наша робота прозора, ми відкриті до порад та успішного досвіду, який дозволить підвищити ефективність. Я переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити відновлення справедливості, адже це одна з ключових вимог українського народу", - наголосив генпрокурор.

Він зазначив, що в органах прокуратури вже триває активна боротьба з корупційними проявами та додав, що за останні п'ять місяців п'ятьох прокурорів було викрито на корупційних злочинах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА