20:11 27.01.2023

Україна запускає марафон чесності проти спроб керівництва МОК "витягнути" у світовий спорт представників РФ

2 хв читати
Україна запускає марафон чесності проти спроб керівництва МОК "витягнути" у світовий спорт представників РФ

Україна запускає марафон чесності проти спроб керівництва міжнародних олімпійських структур "витягнути" у світовий спорт представників держави-терориста, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні ми розпочинаємо марафон чесності, який буде спрямований на те, щоб очистити керівництво міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань "витягнути" у світовий спорт представників держави-терориста", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Він зазначив, що не можна не бути розчарованим недавніми заявами чинного голови Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, в яких той заявив, що МОК розгляне можливість виступу російських та білоруських спортсменів на міжнародних змаганнях як "нейтральних атлетів".

Як зазначив Зеленський, він неодноразово говорив із головою МОК на цю тему, проте так і не почув, як Томас Бах має намір захищати спорт від пропаганди війни, якщо поверне російських спортсменів до міжнародних змагань.

"Не буває нейтральності, коли триває така війна. І ми знаємо, як часто тиранії намагаються використовувати спорт заради своїх ідеологічних інтересів. Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров'ю", - заявив президент.

Він також наголосив, що не хоче розбиратися в тому, що саме стало мотивом для Баха, щоб просувати таку ініціативу, але Україна, за словами Зеленського, зробить усе, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста.

"Який (вплив - ІФ-У) просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим більше - у паризькій Олімпіаді…", - упевнений президент.

Він нагадав, що українські спортсмени змушені захищати життя своїх близьких та свободу українського народу від російської агресії у той час, як російські удари забирають ці життя та життя тих, хто міг би збагатити світовий спорт своїм талантом.

"Росія має зупинити агресію і терор. І лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті Олімпійського руху. Олімпійські принципи та війна фундаментально протилежні один одному", - резюмував Зеленський.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА