19:00 28.01.2023

Україна тільки на етапі перемовин щодо літаків

2 хв читати
Україна тільки на етапі перемовин щодо літаків

Спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат зазначає, що ЗМІ невірно трактували його слова про кількість винищувачів F-16, що поставляються Києву.

У коментарі "Бабелю" Ігнат заявив у суботу, що іспанський журналіст Крістіан Сегур, автор матеріалу про 24 винищувачі F-16 для України, неправильно трактував його слова, сказані напередодні на брифінгу в медіацентрі в Укрінформі.

Україна тільки на етапі перемовин щодо літаків. Наразі моделі літаків та їх кількість визначаються. 24 літаки, за словами Ігната, це підрахунки самого журналіста — він зробив припущення зі слів про ескадрильї (в ескадрильї 12 літаків), коли ставив запитання речнику.

Пізніше в ефірі національного телемарафону Ігнат зазначив, що через "класичні труднощі перекладу" з'явилося нібито його твердження, що "Україна хоче отримати 24 винищувачі F-16". "Не було жодних заяв. Такі речі дуже негативно впливають. Інформація дуже чутлива. І не люблять партнери, коли видається бажане за дійсне", - сказав речник ПС.

"Україна визначилася з тим, що нам потрібно переходити на ті типи західної техніки… Все має відбуватися поетапно, зокрема з урахуванням підготовки льотчиків, техперсоналу…., тому спочатку може йтися про те, що може бути дві ескадрильї, а одна ескадрилья – це 12 літаків", – пояснив Ігнат, зазначивши, що Україні потрібно набагато більше сучасних багатоцільових літаків, які б забезпечили захист неба країни.

Раніше іспанська газета El País повідомила з посиланням на Ігната, що Україна має намір отримати від міжнародних союзників 24 винищувачі в рамках першої партії. Перший пакет включатиме 2 батальйони по 12 бойових літаків у кожному, "в ідеалі це мають бути американські F-16".

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення тютюнових акцизів буде прийнято за основу для подальшого доопрацювання - Гетманцев

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА