10:37 01.02.2023

Експрезиденту "Мотор Січі" повідомлено про нову підозру - Офіс генпрокурора

2 хв читати
Експрезиденту "Мотор Січі" повідомлено про нову підозру - Офіс генпрокурора

Під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора колишньому президентові ПАТ "Мотор Січ" повідомлено про нову підозру – сприяння діяльності терористичної організації "ДНР", ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

"За даними слідства, у грудні 2017 року підозрюваний організував господарську діяльність відокремленого підрозділу – Сніжнянський машинобудівний завод ПАТ "Мотор Січ" на тимчасово окупованій території в м. Сніжне Донецької області. Своїми діями він сприяв діяльності терористичної організації "ДНР". Сплачував на її користь так звані податки та митні платежі. Вони використовувалися у тому числі для насильницької зміни меж території та кордону України і вчинення терористичних актів", - повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Для обходу встановлених обмежень на господарські відносини з підприємством на тимчасово окупованій території Донбасу використовувалися підконтрольні комерційні структури, зареєстровані в іноземній юрисдикції.

"Мотор Січ" через закордонні компанії постачало сировину у вигляді заготовок на Сніжнянський машинобудівний завод та отримувало з нього виготовлені запчастини для авіаційних двигунів.

Як повідомлялося, раніше співробітники СБУ затримали президента корпорації "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності АТ "Мотор Січ". Підозрюваним оголосили про підозру за ст.111-1 (колабораційна діяльність) та ст.111-2 (пособництво державі агресору) Кримінального кодексу України.

У СБУ зазначили, що затримання відбулося в рамках кримінального провадження з незаконного постачання з боку "Мотор-Січ" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

"Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора. Отриману продукцію окупанти використали для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу Мі-8АМТШ-ВН "Сапсон", КО-52 "Алігатор", Мі-28Н", - ідеться у повідомленні.

Встановлено, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

В'ячеслав Богуслаєв, президент ПАТ "Мотор Січ" - одного з найбільших у Європі підприємств із виробництва авіадвигунів. До продажу контрольного пакету акцій китайській компанії Skyrizon, замороженого судом, був найбільшим акціонером підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА