18:32 01.02.2023

СБУ знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала киян

2 хв читати
СБУ знешкодила злочинну організацію, яка під виглядом добробатів тероризувала киян

Служба безпеки України нейтралізувала транснаціональну злочинну організацію, яка тероризувала мешканців столиці, діючи під виглядом добровольчих батальйонів.

"Встановлено, що угруповання очолював кримінальний авторитет на прізвисько "Лєший", причетний до численних рейдерських захоплень столичних підприємств. Також серед організаторів банди були двоє російських громадян - вихідців із Північного Кавказу. Один із них перебуває під санкціями РНБО", - йдеться у повідомленні української спецслужби в середу.

За інформацією СБУ, діяльність цього угруповання могла призвести до дестабілізації криміногенної ситуації у Києві на користь агресора.

"У Києві зловмисники діяли під виглядом двох добровольчих формувань. За даними слідства, вони систематично вимагали гроші з місцевих підприємців, а в разі відмови - застосовували психологічний тиск, насилля, знищували майно та погрожували фізичною розправою", - зазначається у повідомленні.

У СБУ уточнюють, що зафіксовано понад 10 епізодів підпалу автомобілів та об'єктів нерухомості постраждалих, а також завдання тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням зброї.

Згідно з повідомленням спецслужби, отримані гроші зловмисники спрямовували до "общака", який на момент обшуку становив $354 тис.

Співробітники СБУ затримали "Лєшого", двох росіян та ще трьох активних учасників злочинної організації під час "вибивання" ними $80 тис. із місцевого підприємця.

Під час обшуків за місцями перебування фігурантів правоохоронці виявили речові докази злочинної діяльності. Наразі шістьом учасникам злочинної організації оголошено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1, ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (навмисне знищення або пошкодження майна).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій фігурантів за ст. 255-1 Кримінального кодексу України (встановлення або розповсюдження злочинного впливу).

Продовжується розслідування, щоб притягнути до відповідальності всіх осіб, які причетні до діяльності злочинного угруповання.

Спецоперацію проводили співробітники Служби безпеки України та слідчі поліції Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА