10:30 02.02.2023

Повідомлено про підозру топменеджеру Полтавського ГЗК, чиї дії призвели до 2 млрд грн збитку

1 хв читати
Повідомлено про підозру топменеджеру Полтавського ГЗК, чиї дії призвели до 2 млрд грн збитку

Правоохоронці повідомили про підозру топменеджеру Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК), яких входить до групи компаній Ferrexpo, повідомляє Служба безпеки України.

"Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки та Офісом генерального прокурора повідомили про підозру одному з топменеджерів Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, що входить до складу групи компаній Ferrexpo та належить українському олігарху-втікачу", - йдеться у повідомленні СБУ у четвер.

За інформацією спецслужби, через дії топменеджера підприємство ухилилося від сплати до держбюджету рентних платежів за користування надрами родовища залізних руд на суму близько 2 млрд гривень.

"Слідство встановило, що посадовець упродовж 2018-2021 років вносив неправдиві відомості в офіційні документи підприємства. Це і спричинило завдання значних збитків державі", - уточнюється в повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

У СБУ зазначають, що висновки комплексних експертиз, проведених під час досудового розслідування, підтвердили суму збитків держбюджету в 2 млрд грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Служба безпеки продовжує встановлювати всіх осіб, які можуть бути причетні до скоєння правопорушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА