11:45 02.02.2023

В Україні буде створено групу із запобігання незаконній торгівлі предметами мистецтва, викраденими під час війни, - Ткаченко

2 хв читати
В Україні буде створено групу із запобігання незаконній торгівлі предметами мистецтва, викраденими під час війни, - Ткаченко

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) та Міністерство культури та інформаційної політики створять групу з відстеження порушень санкцій на світовому ринку мистецтва та запобігання незаконній торгівлі предметами мистецтва, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Ми разом із НАЗК розпочинаємо роботу з відстеження порушення санкцій у світових операціях на ринку мистецтва та запобігання незаконній торгівлі предметами мистецтва, що були викрадені окупантами в Україні під час війни, в межах робочої групи Art Sanct Task Force", - написав міністр у своєму телеграм-каналі в четвер.

"Мета групи - виявлення викрадених під час війни в Україні мистецьких предметів та предметів старовини, недопущення їх вільного обігу у світі та пошук мистецьких активів підсанкційних росіян з метою подальшої заморозки цих активів та їх конфіскації", - уточнив Ткаченко.

Як зазначає міністр, у конфліктах такого рівня неможливо евакуювати та убезпечити все. За його даними, наразі пошкоджено чи зруйновано понад 1500 об'єктів культурної спадщини та культурної інфраструктури.

"Ми перебуваємо в контакті з міжнародними й українськими правоохоронними органами та профільними організаціями, щоб притягнути Росію до відповідальності, арештувати її активи в світі та запобігти міжнародному трафіку викраденого", - інформував Ткаченко.

"Ми розуміємо, що це складний та довготривалий процес через його масштаби, якого світ не бачив з часів Другої світової війни. Тому разом з НАЗК розпочинаємо вже зараз та зробимо все, щоб повернути викрадене в Україну та притягнути Росію до відповідальності", - підсумував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА