12:22 02.02.2023

Компанії РГК спрямували ЗСУ та постраждалим від війни містам 181 млн грн

2 хв читати
Компанії РГК спрямували ЗСУ та постраждалим від війни містам 181 млн грн

Оператори газорозподільних мереж (ГРМ), що працюють під брендом Регіональної газової компанії (РГК), спрямували на допомогу ЗСУ та містам, що постраждали від війни, 181 млн грн.

"З перших днів повномасштабної війни українські газовики допомагають ЗСУ, підрозділам ТРО та сприяють відновленню населених пунктів. За цей час оператори ГРМ передали транспортні та матеріальні засоби та обладнання на 181 млн грн", - повідомляється в пресрелізі РГК у четвер.

Як йдеться у документі, для потреб фронту газорозподільні компанії РГК у 2022 році придбали та передали понад 327 автомобілів.

"Це і потужні позашляховики з високою прохідністю, і місткі та надійні буси для евакуації поранених. Кожен автомобіль відремонтували, заправили та доукомплектували", - зазначили у РГК.

Також газовики передали у користування ЗСУ військовий автотранспорт. Ця спецтехніка допомагає захисникам облаштовувати інженерні споруди та перевозити вантажі.

"А ще оператори ГРМ стали ремонтною базою для пошкоджених автомобілів", - доповнили у компанії.

Крім того, з першого дня російського вторгнення на військові рейки перейшли заводи із виробництва сучасного газового обладнання RGC Production.

"На них налагодили виробництво десятків тисяч їжаків, протишинних шипів, захисних екранів для бронемашин, металоконструкцій для облаштування блокпостів та бліндажів. Також для передової та мешканців деокупованих територій виготовлено понад 1000 печей-буржуйок", - перерахували в РГК.

Наразі понад 1500 працівників газорозподільних компаній служать у ЗСУ.

"Тому газовики опікуються понад 30 військовими частинами, в яких служать їхні колеги, і постійно передають до них продукти, медикаменти, засоби гігієни, спальники, бронежилети, пальне", - пояснили в компанії.

Для військових закуповують тепловізори, планшети, оптичні приціли.

"Військовим передали 119 квадрокоптерів, а в грудні 2022 року оператори ГРМ профінансували виробництво українського безпілотника "Тор". Ця "пташка" займатиметься розвідкою на передовій і доставлятиме "пакування" російським загарбникам", - доповнили в РГК.

Також газовиками ще у перші дні війни було обладнано для цивільного населення 15 гуманітарних хабів та 35 бомбосховищ, які стали прихистком для сотень людей.

Ще один напрям - відновлення інфраструктури на деокупованих територіях, а також у містах та селищах, які постраждали від бойових дій. Окрім ремонту газових мереж, газорозподільні компанії допомагали відновлювати школи, мости та інші споруди, склити будинки. Спільно із благодійними фондами газовики передають населенню набори їжі, засоби особистої гігієни, одяг і теплі речі.

"Така допомога триватиме й у 2023 році - до повної перемоги України та відновлення наших міст", - наголосили у РГК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА