21:02 02.02.2023

Білоруському добровольцю, котрий захищав Україну, не відмовляли в оформленні документів на право проживання в країні – ДМС

2 хв читати
Білоруському добровольцю, котрий захищав Україну, не відмовляли в оформленні документів на право проживання в країні – ДМС

Державна міграційна служба України повідомляє, що білоруському добровольцю, який захищав територіальну цілісність країни в полку Кастуся Калиновського, не відмовляли в оформленні документів на право проживання у країні, повідомляє пресслужба ДМС у четвер.

"На підставі перевірки не встановлено жодного факту офіційного звернення, а відповідно – і відмови зазначеним громадянам РБ в оформленні будь-яких документів на право проживання в Україні. Під час особистого прийому іноземці підтвердили, що вони не зверталися до підрозділів ДМС з офіційними заявами й офіційних відмов також не отримували", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що ДМС дотримується послідовної політики щодо врегулювання правового статусу іноземних громадян, які захищали територіальну цілісність України, виходячи з конкретної ситуації кожної особи.

"Відповідно, керівництву Головного управління міграційної служби Львівської області поставлено завдання детально розібратися в обставинах, викладених у повідомленні, та вжити всебічних заходів для вирішення питання", - наголошують у службі.

Там додають, що зазначені іноземці розпочали офіційні процедури врегулювання свого статусу перебування на території України.

"Звертаємо увагу, що з метою уникнення можливих непорозумінь у таких випадках іноземцям та особам без громадянства необхідно своєчасно звертатися до підрозділів ДМС щодо вчасного оформлення необхідних документів для законного перебування на території України", - підсумували у ДМС.

Раніше в соцмережах з'явилася інформація про те, що ДМС відмовила одному з білоруських добровольців, котрий захищав територіальну цілісність України в полку Кастуся Калиновського, в оформленні документів на право проживання в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА