17:47 03.02.2023

Українська влада згодна не з усіма рекомендаціями Венеціанської комісії щодо законодавства про Конституційний Суд - Стефанішина

1 хв читати
Українська влада згодна не з усіма рекомендаціями Венеціанської комісії щодо законодавства про Конституційний Суд - Стефанішина

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявляє, що українська влада згодна не з усіма рекомендаціями Венеціанської комісії щодо законодавства про Конституційний Суд.

"Ми весь наступний тиждень працюватимемо над реформою Конституційного Суду, перезапуском процедури відбору суддів Конституційного Суду. Нам не вдалося досягти остаточного консенсусу в тому, як ми бачимо наступні кроки, але ми точно визначили, що за наступний тиждень ми знайдемо спільне прийнятне рішення", - сказала Стефанішина в ефірі національного телемарафону у п'ятницю.

За її словами, Україна мала тривалий діалог із Венеціанською комісією, яка, не дочекавшись його закінчення, оприлюднила свої рекомендації, які українська влада нібито не бачила на момент ухвалення закону.

"Ми не погоджуємося з усім переліком рекомендацій, щодо деяких з них нам потрібні додаткові роз'яснення, оскільки йдеться про Конституційний орган країни. Це не політичні розбіжності - це необхідність продовження діалогу", - додала вона.

Як повідомлялося, 2 лютого комісар у справах добросусідства та розширення Олівер Варгеї від імені Єврокомісії закликав Україну вжити всіх необхідних заходів, щоб законодавство, зокрема про Конституційний Суд, відповідало рекомендаціям Венеціанської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА