20:01 03.02.2023

Парламентський комітет з питань нацбезпеки затвердив законопроєкт про прозорість оборонних закупівель

1 хв читати
Парламентський комітет з питань нацбезпеки затвердив законопроєкт про прозорість оборонних закупівель

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді до ухвалення в першому читанні законопроєкт №8381 про прозорість оборонних закупівель, повідомила співавтор документа, голова комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна (фракція "Слуга народу").

"Гарні проміжні новини в боротьбі проти "яєць за 17 грн штука". Сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки підтримав мій законопроєкт №8381 про відкриття нетаємних оборонних закупівель. (…) Закликаю колег підтримати проєкт закону №8381 у першому читанні на найближчому засіданні Верховної Ради", - написала вона на своїй сторінці у фейсбуці в п'ятницю.

Парламентарій нагадала, що група народних депутатів зареєструвала цю законодавчу ініціативу 24 січня – "після скандалу із завищеними цінами на харчування для військових". За словами Радіної, законопроєкт №8381 пропонує обов'язково оприлюднювати в системі Prozorro ціни, за якими оборонні замовники купують "кіло картоплі, пару чобіт для військових та інші товари і послуги для забезпечення армії".

"Такі ціни ми з вами маємо бачити вже через 10 днів після укладання контракту або внесення змін до нього, а не лише після війни", – наголосила нардеп.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА