07:10 04.02.2023

Пентагон зафіксував китайський аеростат над Латинською Америкою

1 хв читати
Пентагон зафіксував китайський аеростат над Латинською Америкою

США виявили, що ще один китайський аеростат, який кваліфікується у Сполучених Штатах як розвідувальний, наразі знаходиться над територією Латинської Америки, повідомив телеканал Fox News.

"Ми бачимо повідомлення про повітряну кулю, що пролітає над Латинською Америкою. Тепер ми вважаємо, що це ще один китайський аеростат спостереження", - заявив телеканалу офіційний представник Пентагону генерал Пет Райдер.

Як повідомлялося напередодні, Міноборони США над територією США було виявлено об'єкт, "призначений для збору розвідданих, який, найімовірніше, був запущений Китайською Народною Республікою". Було зафіксовано його проліт над американськими режимними об'єктами.

Це повідомлення вилилося у дипломатичний скандал між США та Китаєм. Держсекретар США Ентоні Блінкен відклав запланований на 5-6 лютого візит у Китай.

У Пекіні визнали належність аеростата Китаю і заявили, що він є "цивільним повітряним судном", яке збилося з курсу. У МЗС КНР зазначили, що це повітряне судно використовується в наукових цілях, головним чином метеорологічних, і висловили жаль у тому, що воно "відхилилося у бік Сполучених Штатів через форс-мажорні обставини".

"Китай продовжить підтримувати зв'язок з американською стороною і належним чином відреагує на цю несподівану ситуацію, спричинену форс-мажорними обставинами", - йдеться у заяві китайського зовнішньополітичного відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА