16:11 06.02.2023

Україна однією з перших висловила готовність допомогти Туреччині в ліквідації наслідків землетрусу, триває робота з організації приїзду групи українських рятувальників до країни – посол

2 хв читати
Україна однією з перших висловила готовність допомогти Туреччині в ліквідації наслідків землетрусу, триває робота з організації приїзду групи українських рятувальників до країни – посол

Україна була однією з перших держав, яка висловила готовність допомогти Туреччині в ліквідації руйнівного землетрусу на півдні країни, повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар.

"Коли стало відомо про поштовхи або про обсяги руйнувань, Туреччина звернулася до міжнародної спільноти з проханням про допомогу. Наразі кожна країна реагує наскільки може. Ми були одними з перших, хто висловив готовність допомогти, й наразі триває комунікація щодо того, чим ми можемо допомогти" , – сказав Боднар в ефірі національного телемарафону в понеділок.

За його словами, наразі триває робота над організацією приїзду групи українських рятувальників до країни.

При цьому дипломат зазначив, що наразі немає інформації "загрозливого характеру" щодо українців, котрі живуть у Туреччині.

"Є інформація, що члени деяких сімей не можуть встановити контакт із родичами, які проживали в провінції Хатай чи деяких інших регіонах. Зараз у нас створено оперативний штаб, ми збираємо всю наявну інформацію та запити від наших громадян. Залучаємо нашу громаду, представників бізнесу, які є в цьому регіоні та можуть перевірити наявність наших громадян там. Органи влади також залучені", - розповів посол.

Він уточнив, що "зараз дуже важко отримати достовірну інформацію", оскільки в постраждалих районах нема зв'язку.

"Крім того, першочергові зусилля спрямовані на те, щоб урятувати людей під завалами та надавати допомогу пораненим", - наголосив Боднар.

"У нас є понад 20 звернень, ми їх усі опрацьовуємо. Ті запити, які ми отримали, ми передаємо і турецькій стороні, і нашим представникам, котрі намагаються через локальні мережі з'ясувати якусь інформацію. Однак повної інформації чи інформації загрозливого характеру поки що немає", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА