07:27 07.02.2023

Байден розпорядився допомогти Туреччині, що постраждала від землетрусу

2 хв читати
Байден розпорядився допомогти Туреччині, що постраждала від землетрусу

Президент США Джо Байден анонсував надання допомоги Туреччині, на території якої стався руйнівний землетрус, а також через гуманітарні організації, підтримувані США - Сирії.

"Моя адміністрація тісно співпрацює з Туреччиною - нашим союзником по НАТО, і я санкціонував негайну реакцію з боку США. За моїм розпорядженням високопоставлені американські офіційні особи негайно зв'язалися зі своїми турецькими колегами для координації та надання будь-якої необхідної допомоги", - йдеться у заяві Байдена, розміщеній на сайті Білого дому.

За словами президента США, американські рятувальники будуть готові розпочати пошукові роботи в Туреччині та допомогти постраждалим і переміщеним особам.

"Підтримувані США гуманітарні партнери, реагують і на руйнування в Сирії", - додав Байден. Він не уточнив, про які саме структури йдеться, а також - чи надаватиметься допомога підконтрольним сирійській владі територіям або ж - територіям, зайнятим опозицією.

"Джилл (перша леді США – ІФ-У) і я були глибоко засмучені звісткою про руйнівні землетруси, які дотепер забрали тисячі життів у Туреччині та Сирії. Ми висловлюємо наші глибокі співчуття всім тим, хто втратив дорогих близьких, тим, хто поранений, і всім тим, хто побачив свої будинки та підприємства зруйнованими", - наголошується у заяві.

У Раді ЄС також повідомили у понеділок, що шведське головування активувало механізм комплексного реагування на кризи (IPCR) з метою координації допомоги ЄС у ліквідації наслідків руйнівного землетрусу.

"Шведське головування 6 лютого 2023 року ухвалило рішення активувати IPCR, щоб координувати заходи підтримки ЄС у зв'язку із землетрусом у Туреччині та Сирії у тісній координації з Єврокомісією", - йдеться у пресрелізі Ради.

Зазначається, що активізація цього механізму дозволяє прискорити ухвалення в ЄС рішень у масштабних кризових ситуаціях. За його допомогою головування в Раді координує політичне реагування на кризу спільно з інститутами та державами-членами ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністерка економічної співпраці та розвитку Німеччини прибула до Києва

Українські сили стримують просування противника вглиб Красногорівки, територіальних успіхів за останні дні ворог не мав - ОСУВ "Хортиця"

Рада звільнила віцепрем'єра - главу Мінвідновлення Кубракова

Рада підняла штрафи за порушення правил мобілізації

Росіяни за добу 14 разів обстріляли Донеччину

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА