19:50 07.02.2023

Уряд Німеччини офіційно схвалив постачання Україні танків Leopard 1 A5

1 хв читати
Уряд Німеччини офіційно схвалив постачання Україні танків Leopard 1 A5

Федеральний уряд Німеччини затвердив експорт основних бойових танків Leopard 1 A5 для законної самооборони проти російської агресивної війни, яка порушує міжнародне право, повідомляє пресслужба Міністерства оборони Німеччини.

"Федеральний уряд уже оголосив про політичне схвалення цього постачання минулого тижня. Потім були необхідні формальні етапи затвердження. Федеральне міністерство економіки та захисту клімату (BMWK) як офіційний ліцензувальний орган видало німецьким військовим компаніям ліцензії на експорт до 178 основних бойових танків Leopard 1 A5 для України", - зазначається у повідомленні.

Водночас наголошується, що кількість танків, які реально буде поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт.

Фінансування та ремонт танків, а також навчання українських Збройних сил здійснюється у тісній координації з країнами-партнерами Німеччини у Європі.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус за підсумками зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим у Києві у вівторок заявив, що перші 20-25 танків Україна отримає вже до літа.

"Акцентували увагу на постачанні необхідного озброєння та спільно з європейськими партнерами – танків Leopard А1. Їх до літа буде 20-25, до кінця року – близько 80, а впродовж 2024 року – понад 100 одиниць", - розповів Пісторіус, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА