17:25 09.02.2023

ДБР затримало одного з керівників митного поста "Чорноморськ-порт" на вимаганні хабара за експорт зерна

1 хв читати
ДБР затримало одного з керівників митного поста "Чорноморськ-порт" на вимаганні хабара за експорт зерна

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці Державної митної служби України за вимагання хабара за експорт зерна, повідомляє ДБР.

"Працівники ДБР затримали колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці Державної митної служби України. Його було викрито на хабарництві", - йдеться в повідомленні ДБР у телеграм-каналі в четвер.

За інформацією бюро, митник, який наразі обіймає посаду начальника відділу оформлення цього самого митного поста, вимагав $4 тис. 100 за безперешкодне переміщення через кордон вантажівок із зерновими культурами та отримання на них необхідних експортних сертифікатів EUR1.

У повідомленні зазначено, що наразі встановлюють інші факти одержання хабарів та осіб, які можуть бути причетні до хабарництва на митниці. У фігуранта та осіб, причетних до цього злочину, проведено обшуки. Серед іншого було виявлено майже $100 тис. готівкою.

"Планується повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України)", - інформують у ДБР.

Щодо затриманого колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" до суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА