17:51 09.02.2023

У Києві перейменували 31 вулицю, зокрема проспект і площу Перемоги – Кличко

2 хв читати
У Києві перейменували 31 вулицю, зокрема проспект і площу Перемоги – Кличко

Депутати Київської міськради в четвер ухвалили рішення про перейменування ще 31 вулиці столиці, назви яких пов'язані з Росією та радянським минулим.

"Зокрема, перейменували проспект Перемоги. Йому повернули історичну назву – проспект Берестейський. А площа Перемоги тепер називатиметься Галицькою", - розповів міський голова Києва Віталій Кличко, повідомляє пресслужба мера.

Він зазначив, що в Києві триває процес дерусифікації та позбавлення від радянських назв і символів, пов'язаних із країною-агресором.

"Особливо під час варварської війни, якою Росія намагається знищити Україну та українців. Ми повинні прибрати та забути старі радянські та російські назви назавжди. А натомість називати наші вулиці іменами наших героїв, зокрема героїв сучасної російсько-української війни. Нашу культуру і нашу історію Росії не вдасться вкрасти та знищити. Кияни вже пишаються новою назвою бульвару Дружби Народів, який тепер носить ім’я фундатора української армії Миколи Міхновського, а також новою назвою вулиці Московської, що стала вулицею Князів Острозьких", – наголосив Кличко.

Крім проспекту та площі Перемоги перейменували також провулок Мічуріна у Печерському районі, який отримав назву Болсуновський, Брест-Литовське шосе у Святошинському районі - на Берестейське шосе, а вулицю Петрівську в Шевченківському районі - на вулицю Вознесенський Яр.

Загалом у столиці вже перейменовано 268 міських об'єктів. На найближчому пленарному засіданні за результатами електронного голосування киян перейменують іще низку столичних вулиць і скверів. Зокрема – іменами загиблих героїв України, які заплатили найвищу ціну за вільне майбутнє України. Також на наступному засіданні планують перейменувати одну з вулиць, яку жителі Києва пропонують назвати ім’ям великого друга України — Вахтанга Кікабідзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА