09:38 10.02.2023

Зеленський зустрівся з Дудою у Ряшеві, обговорили питання безпеки

2 хв читати
Зеленський зустрівся з Дудою у Ряшеві, обговорили питання безпеки

Президенти Польщі та України Анджей Дуда та Володимир Зеленський зустрілися у четвер у польському Ряшеві, повідомляє сайт Канцелярії глави Польської держави.

Зеленський розповів польському колезі про поїздку до Брюсселя та інших європейських столиць; переговори також стосувалися безпеки у регіоні.

"Розмова також стосувалася запланованої президентом майбутньої дипломатичної діяльності та вибудовування порядку денного майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі. Наступного тижня президент Анджей Дуда зустрінеться з генеральним секретарем НАТО, тому цей обмін думками та інформацією між президентами Польщі та України у контексті цієї діяльності тут дуже важливий", - сказав голова Бюро міжнародних справ Канцеляції президента Польщі Марцін Пшидач.

За його словами, зустріч президентів Польщі та України відбулася у четвер пізно ввечері і тривала понад дві години.

"Президенти також обговорили поточну ситуацію на фронті та ситуацію з безпекою в нашому регіоні, а також необхідність подальших спільних зусиль для надання військової підтримки Україні у боротьбі з російською агресією. Розмова торкнулася і теми санкцій. Президент Зеленський подякував президенту Дуді за підтримку, яку Польща надає Україні, зокрема за турботу про мільйони українських біженців", - додав Пшидач.

Як зазначається на сайті глави Української держави, президент України зустрівся зі своїм польським колегою, завершуючи низку своїх закордонних візитів.

"Глава Української держави поінформував колегу про поточний стан справ на фронті й прогнози щодо розвитку ситуації у найближчий період. Володимир Зеленський розповів про актуальні оборонні потреби України та свої кроки щодо зміцнення української армії. Лідери обговорили подальшу оборонну співпрацю та спільні дипломатичні кроки", - йдеться у повідомленні.

Зеленський також розповів про візит до Брюсселя та наголосив на важливості старту вже цього року переговорів про вступ нашої країни до ЄС. За словами президента України, це стало б важливою мотивацією для українського суспільства та армії, які проходять через важкі випробування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА