17:19 10.02.2023

Руйнування в Україні за рік війни можна порівняти з річною кількістю вироблених нею твердих побутових відходів – міністр

2 хв читати
Руйнування в Україні за рік війни можна порівняти з річною кількістю вироблених нею твердих побутових відходів – міністр

Обсяг відходів та руйнувань, що утворилися в Україні за час повномасштабної російської воєнної агресії, оцінено в 10-12 млн тонн, його можна порівняти з кількістю твердих побутових відходів, які у середньому утворюються по всій країні за рік.

Такі дані навів міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час селекторної наради щодо швидкого відновлення країни, під головуванням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, за участю голів обласних військових адміністрацій, повідомляється на сайті Мінприроди у п'ятницю.

Стрілець уточнив, що остаточні дані щодо кількості спровокованих бойовими діями відходів будуть відомими лише після деокупації всієї території країни. Водночас, за його словами, значна частина з них може бути використана для подальшого відновлення країни.

За даними міністра, уряд уже визначив чіткий алгоритм використання таких відходів. Тому важливо, щоб регіони правильно організували роботу з ними.

Міністр навів приклад Київської області, яка першою взялася до виконання пілотного порядку поводження з відходами руйнування. Він працює наступним чином: громади звозять відходи руйнування до місць тимчасового складування, де їх сортують далі, виділяють небезпечні, будівельні відходи та інші фракції, після чого будівельні відходи подрібнюють для повторного використання.

"Київська обласна військова адміністрація облаштувала 62 тимчасові майданчики для складування таких відходів. З них використовується 48. Там уже розміщено 144 тис. тонн відходів війни. Якісна організація робіт в області сприяла залученню міжнародних партнерів, які готові допомагати сучасними технологіями, обладнанням, впровадженням конкретних рішень", – цитує міністра Мінприроди.

Він повідомив про постійні переговори з міжнародними партнерами щодо надання Україні необхідної допомоги: пересувних дробарок будівельних відходів, обладнання для їх розбирання та сортування.

"Наша мета, щоб відходи руйнування не поїхали на полігон, а були раціонально використані під час відновлення країни. А воно обов'язково буде і буде масштабним", - підсумував Стрілець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА