17:23 10.02.2023

Вибух у Дарницькому районі Києва, який забрав життя чотирьох осіб: повідомлено про підозру керуючому приватної майстерні, його затримано

2 хв читати
Вибух у Дарницькому районі Києва, який забрав життя чотирьох осіб: повідомлено про підозру керуючому приватної майстерні, його затримано

Керуючого приватної майстерні на території заводу в Дарницькому районі столиці, де в четвер стався вибух, затримали, йому повідомлено про підозру за порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою, повідомляє Київська міська прокуратура.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури в рамках розслідування, розпочатого за фактом вибуху в Дарницькому районі столиці, затримано та повідомлено про підозру мешканцю Київщини в порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 2 ст.272 КК України)", - йдеться у пресрелізі Київської міськпрокуратури, поширеному в п'ятницю.

Раніше повідомлялося, що 9 лютого 2023 року на території колишнього заводу в Дарницькому районі столиці стався вибух, унаслідок якого загинуло четверо людей, ще п'ятеро отримали тілесні ушкодження. Епіцентром вибуху стала одноповерхова промислова будівля.

Слідство встановило, що зазначене приміщення суб'єкт підприємницької діяльності використовував як виробничий цех із виготовлення та оброблення ювелірних виробів. У своїй роботі працівники майстерні використали газове обладнання, повідомляється у пресрелізі.

Водночас, як встановило слідство, деякі елементи вказаного обладнання були виготовлені кустарним способом, а газові балони в порушення встановлених вимог розміщувалися в приміщенні, де безпосередньо працювали люди.

Також встановлено, що з працівниками інструктажі та навчання з охорони праці та дотримання норм пожежної безпеки не проводили, і вони не були забезпечені засобами колективного та індивідуального захисту.

"Унаслідок таких недбалих дій під час проведення газополум'яних робіт, які належать до робіт із підвищеною небезпекою, стався вибух газових балонів. На момент події в приміщенні перебували близько 20 працівників", - резюмується в повідомленні.

Керівника ювелірної майстерні за порушення дотримання правил безпеки з охорони праці затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У рамках провадження тривають слідчі дії щодо встановлення всіх обставин кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА