07:42 13.02.2023

Християнські демократи вперше за 20 років перемагають на виборах у Берліні - попередні результати

1 хв читати
Християнські демократи вперше за 20 років перемагають на виборах у Берліні - попередні результати

Опозиційний Християнсько-демократичний союз Німеччини (ХДС) лідирує на виборах до місцевих органів управління у столиці ФРН, отримуючи 27,5% голосів, повідомляють у неділю європейські ЗМІ з посиланням на екзит-поли.

За їхніми даними, Соціал-демократична партія Німеччини нинішнього канцлера ФРН Олафа Шольца зазнає поразки, отримуючи 18,5% голосів. Приблизно таку ж кількість голосів отримує партія зелених.

Зазначається, що вперше за 20 років ХДС набрав найбільше голосів у Берліні, а результат соціал-демократів у столиці Німеччини став найгіршим для партії за десятиліття.

За результатами цих виборів та коаліційних переговорів визначиться новий мер столиці та склад Палати депутатів Берліна.

Попередні вибори у столиці ФРН відбулися восени 2021 року, проте Конституційний суд визнав їхні результати недійсними після низки скарг від політичних партій, було призначено повторні.

Європейські ЗМІ зазначають, що результати місцевих виборів у Берліні показують тенденції, які спостерігаються в Німеччині на національному рівні в останні місяці, - це погіршення позицій Соціал-демократичної партії та посилення консервативної опозиції.

Газета "Фігаро" нагадує, що голосування відбулося в умовах високої інфляції в країні, дискусій навколо постачання озброєння в Україну та зростання потоку іммігрантів до ФРН.

Агентство Associated Press у свою чергу зазначає, що ключовими для берлінців під час голосування були питання, пов'язані зі зростанням цін на оренду житла та невдоволення системою освіти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА