11:54 13.02.2023

Відсутність дефіциту е/е дає можливість "Укренерго" відмовитися від лімітів її споживання другий день поспіль

2 хв читати
Відсутність дефіциту е/е дає можливість "Укренерго" відмовитися від лімітів її споживання другий день поспіль

Оператор системи передачі НЕК "Укренерго" через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі не доводив на понеділок, як і на неділю, ліміти споживання областям.

"Наразі дефіцит потужності в енергосистемі поки що відсутній. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання", - йдеться у щоденному оновленні НЕК у телеграм-каналі.

Відсутність дефіциту НЕК пояснила тим, що після ремонтів у роботу включені додаткові енергоблоки на кількох теплових електростанціях, через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції, а збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Крім того, "Укренерго" звернуло увагу на імпорт електроенергії зі Словаччини.

"Укренерго" повернулося до графіка режимних замірів е/е, дію якого було призупинено через обстріли 10 лютого. Отже, сьогодні вони здійснюються у Вінницькій, Кіровоградській, Чернігівській і Закарпатській областях.

Проте в компанії зазначили, що споживання поступово зростає порівняно з вихідним днем, що традиційно для початку робочого тижня.

Щоб уникнути ризику перевантаження обладнання у міру зростання споживання відключення можливі відповідно до графіків операторів систем розподілу в Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та в Києві, попередили у НЕК.

Через пошкоджену мережеву інфраструктуру графіки погодинних відключень діють в Одесі.

Учора ввечері низка мережевих операторів, зокрема "Прикарпаттяобленерго", оператори ДТЕК, повідомили своїм абонентам про відсутність лімітів на понеділок, але закликали до відповідального споживання, попередивши, що повернення до графіків відбудеться у разі навантаження мереж чи інших непередбачених обставин.

Як повідомлялося, раніше цього дня глава Міненерго Герман Галущенко заявив, що обсяги виробництва електроенергії відповідають обсягам споживання на понеділок, у зв'язку з цим стабілізаційні відключення світла можуть застосовуватися лише у кількох регіонах, де внаслідок суттєвого пошкодження розподільчих мереж виникають проблеми з доставкою електроенергії всім споживачам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА