14:29 14.02.2023

Молдова з міркувань безпеки тимчасово закрила повітряний простір

2 хв читати
Молдова з міркувань безпеки тимчасово закрила повітряний простір

Авіакомпанії, які здійснюють рейси з кишинівського аеропорту, повідомляють, що повітряний простір Молдови тимчасово закрито.

"Шановні пасажири, наразі повітряний простір Республіки Молдова закритий, чекаємо на відновлення польотів. Ті, хто сьогодні перебуває в аеропорту, на борту або збирається вилетіти, зберігайте спокій і стежте за інформаційними панелями в аеропорту, а також на сайті авіакомпанії та аеропорту", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті компанії AirMoldova.

В аеропорту повідомили, що "рішення ухвалено з міркувань безпеки" і воно діє до 16:00. При цьому декілька рейсів було затримано на декілька годин.

Пізніше молдовська влада роз'яснила, що тимчасове закриття повітряного простору було пов'язане з виявленням невідомого об'єкта в небі. Про це у вівторок увечері написав офіційний урядовий телеграм-канал Prima sursa ("Першоджерело").

Згідно з повідомленням Органу цивільної авіації, "близько 12:30 до міністерства оборони надійшла інформація про те, що в повітряному просторі Молдови в районі міста Сороки (на березі річки Дністер, на кордоні з Україною - ІФ-У) виявлено невідомий невеликий об'єкт, схожий на метеозонд".

"Зважаючи на метеоумови та неможливість спостереження й ідентифікації об'єкта, а також траєкторію його польоту, з метою гарантування безпеки та захисту громадян у складі Міжвідомчої комісії з управління повітряним простором о 13:24 ухвалено рішення про тимчасове закриття повітряного простору. Після перевірки інформації та забезпечення відсутності будь-якої небезпеки для безпеки громадян на пропозицію міністерства оборони о 14:46 повітряний простір був знову відкритий", - ідеться у повідомленні.

Джерело наголошує, що "влада діяла суворо відповідно до положень Особливих процедур, що застосовуються до аналогічних ситуацій".

"Наразі польоти виконуються в безпечних та надійних умовах", - зазначає Орган цивільної авіації.

Міністерство національної оборони Румунії повідомило, що система повітряного спостереження виявила на висоті 11 тис. метрів невелику повітряну ціль, що нагадує метеозонд. Румунська влада направила до об'єкта два літаки MiG-21 LanceR румунських ВПС, які не підтвердили наявність повітряної цілі, після чого через 30 хвилин вони повернулися на авіабазу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА