19:09 14.02.2023

Енергорегулятор зобов'язав ОСР здійснювати адресну розсилку авторизованим споживачам інформації про час та причини відключення е/е

2 хв читати
Енергорегулятор зобов'язав ОСР здійснювати адресну розсилку авторизованим споживачам інформації про час та причини відключення е/е

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та компослуг (НКРЕКП), зобов'язала операторів системи розподілу (ОСР, обленерго) здійснювати адресне повідомлення авторизованим споживачам про розсилку актуальної інформації про час та причини відключення електроенергії.

Рішення регулятора закріплено постановою НКРЕКП "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 26 березня 2022 року №349 (щодо забезпечення операторами систем адресного оповіщення споживачів про перерви електропостачання в результаті застосування заходів щодо обмеження споживання)", ухваленою на засіданні у вівторок.

Нацкомісія також зобов'язала ОСР надавати на своєму офіційному вебсайті інформацію про час початку та закінчення перерви електропостачання, а також актуальні графіки погодинного відключення об'єктів споживачів.

Крім того, додатково визначено вимоги до інформації, яка має міститись у повідомленні про час початку та очікуваного закінчення перерви електропостачання.

"Також електропостачальники зобов'язані забезпечити оповіщення споживачів про наявні можливі ресурси ОСР для отримання актуальної інформації про перерви електропостачання шляхом розміщення відповідної інформації: на власних офіційних вебсайтах, платіжних документах, за допомогою засобів електронного зв'язку тощо", - зазначили у комісії.

Крім того, регулятор рекомендував ОСР здійснювати адресне оповіщення споживачів про перерви в електропостачанні за допомогою засобів електронного зв'язку.

"Таке рішення регулятора має сприяти більшій поінформованості споживачів, а також забезпеченню дієвого контролю за дотриманням операторами систем розподілу принципів соціальної справедливості та недискримінації під час здійснення заходів щодо обмеження електропостачання споживачів", - наголосили у НКРЕКП.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА