16:20 17.02.2023

У Харкові планують перейменувати ще 18 топонімів, пов'язаних з РФ

2 хв читати
У Харкові планують перейменувати ще 18 топонімів, пов'язаних з РФ

Пропозиції щодо перейменування 18 топонімів, пов'язаних з РФ, оприлюднено на сайті Харківської міської ради.

"Запропоновані назви було розроблено спільними зусиллями Харківської топонімічної групи, Центру краєзнавства імені академіка П.Т.Тронька, Харківської соціологічної мережі та відділу топонімики Харківської міської ради", - повідомляє пресслужба Харківської міськради.

Зокрема, семи топонімам (вул. Рязанська, вул. Челюскінців, вул. Революції 1905 р. та однойменному узвозу, вул. Староуральській, а також однойменним провулку та в'їзду), пропонується повернути історичні назви.

Провулок Брянський пропонується назвати Холодноярською вулицею (на честь 93 ОМБ "Холодний Яр", що відзначилася під час боїв у Харківській області), вул. Кабардинську – вул. Лісової Пісні (на честь однойменного твору Лесі Українки), вул. Маломосковську – Козацької Слави, вул. Московську – вул. Ірпінською, а Московський в'їзд – Волноваським, вул. Новомосковську – Червоної Калини, Північнокавказьку вулицю – Гостомельською, а Північнокавказький в'їзд – Бучанським.

Харків'янам пропонують долучитися до обговорення нових назв за адресою https://survey.lemur.ua/user_poll/SDkzamp2NVk4bit4dmZISGc4MkRrZz09.

"Участь в опитуванні можуть узяти громадяни, зареєстровані в Харкові, незалежно від того, де вони зараз, або зареєстровані в місті як ВПО. Якщо можливості долучитися до обговорення в електронному форматі немає, можна відвідати районний центр надання адміністративних послуг, звернутися до відповідного спеціаліста та висловити своє ставлення до перейменування. Крім того, пропозиції приймаються електронною поштою: [email protected]", - повідомили у пресслужбі.

Як повідомлялося, 27 квітня 2022 року міський голова Ігор Терехов заявив, що топоніми, пов'язані з РФ, мають зникнути з карти Харкова.

11 травня 2022 року Харківська міськрада на позачерговій сесії ухвалила рішення про перейменування Московського району міста та ще трьох топонімів, пов'язаних з РФ.

2 грудня 2022 Терехов повідомив, що в місті планується перейменувати близько 400 топонімів, пов'язаних з РФ, але процес відбуватиметься поетапно. Міський голова пообіцяв також, що консультації щодо нових назв проводитимуться за допомогою інтернет-опитувань і ЗМІ.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА