20:44 17.02.2023

Реєстр збитків, яких Україна зазнала внаслідок війни, буде розміщено в Гаазі – Зеленський

2 хв читати
Реєстр збитків, яких Україна зазнала внаслідок війни, буде розміщено в Гаазі – Зеленський

У Гаазі буде розміщено Реєстр збитків, завданих Україні агресивною війною Росії, сказав президент України Володимир Зеленський у відеозверненні в п'ятницю.

"З візитом у Києві був Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів. Лідер, який дуже допомагає нам захищати свободу. Лідер держави, яка дуже допомагає нам захищати Україну і всю Європу", - сказав він.

"Нідерланди – серед провідних партнерів України. Це проявляється і в збройній підтримці, і в політичній, і в юридичній", - наголосив Зеленський.

За його словами, після переговорів стало зрозуміло, що "буде більше зброї для наших воїнів, буде більший тиск на державу-терориста, більше можливостей відновити справедливість".

"Разом із Нідерландами ми працюємо над покаранням Росії за цю агресію і над компенсацією збитків, завданих війною. Є вже конкретне рішення – розмістити в Гаазі Реєстр збитків. Це перший вагомий елемент майбутнього компенсаційного механізму", – сказав Зеленський.

Раніше заступник міністра юстиції України Ірина Мудра повідомила, що уряд Нідерландів офіційно дав згоду на пропозицію України щодо створення міжнародної організації – Реєстру збитків, завданих Україні російською агресією, він розташовуватиметься в Гаазі.

"Реєстр стане першим компонентом всеохоплюючого репараційного механізму, що включатиме створення компенсаційної комісії, яка розглядатиме індивідуальні заяви від громадян, компаній та держави про компенсацію завданих Росією збитків. Також має бути створено Компенсаційний фонд, який накопичуватиме кошти для виплат, у тому числі за рахунок конфіскованих російських активів", - написала Мудра у фейсбуці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА