07:28 18.02.2023

SpaceX вивела на орбіту шосту з початку року групу інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX вивела на орбіту шосту з початку року групу інтернет-супутників Starlink

Ракета-носій Falcon 9 у п'ятницю вивела на орбіту чергову партію з 51 міні-супутника для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

"Виведення 51 супутника Starlink підтверджено", - йдеться у повідомленні.

Запуск було здійснено зі стартового майданчика SLC-4E на базі Космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії об 11:12 за часом Тихоокеанського узбережжя США (о 21:12 за Києвом). Через 15,5 хвилин після старту ракети всі супутники відокремилися від її другого ступеня і вийшли на штатну орбіту.

Він став 74-м за рахунком запуском інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink та шостим із початку року. З урахуванням нинішнього запуску SpaceX вивела на орбіту майже чотири тисячі супутників Starlink. Частина вийшла з ладу чи зійшла з орбіти. Близько 3,7 тис. апаратів залишаються на орбіті у робочому стані.

При цьому перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9, який використовувався вдев'яте, приблизно через дев'ять хвилин після старту здійснив керовану вертикальну посадку на плавучу платформу-дрон Of Course I Still Love You, розташовану в Тихому океані в 670 км від бази.

Наразі компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі. Інтернет від Starlink доступний користувачам у 50 країнах, зокрема в Північній Америці, Європі, Далекому Сході та в Австралії. За даними Пентагону, послугами цих супутників також активно користуються американські військові.

У перспективі SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів (а згодом - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити мешканців Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проєкту оцінюється у $10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА